Microcement - det multifunktionella materialet

Sökande efter unika golv- och vägglösningar i Stockholm? Upptäck Microcement, ett exklusivt material med 35+ pigment. Låt Hantverkshuset förvandla ditt utrymme.

Din microcementspecialist

Microcement är ett mångsidigt material som används för att skapa en slät och elegant yta på golv, väggar och andra ytor. Det är en finare typ av cement som man lägger i fyra tunna lager där man avslutar med lackning som ger en stark och hållbar yta. Eftersom materialet är mycket hållbart och tåligt mot bruksslitage kan du njuta av fördelarna med microcement en lång tid innan de behöver repareras eller bytas ut. Användningsområdena för microcement är många tack vare materialets egenskaper, och kan användas för att skapa olika effekter och kan appliceras på nästan alla ytor inklusive betong, gips och keramik och lämpar sig dessutom utmärkt för utrymmen som badrum och kök. Med microcement får du nämligen en slitstark yta som står emot vatten.

Prisvärd renovering för privatpersoner, företag & hotell i Stockholm

Den största fördelen med microcement är att man kan lägga materialet direkt på befintliga ytor som kakel och klinker i till exempel badrum, vilket gör det till ett enkelt, tidseffektivt och kostnadseffektivt alternativ för dig som ska renovera badrummet. Tack vare att förberedelserna inte är så omständliga, då man oftast lägger det på en befintlig yta, sparar man både tid och arbetskostnader som annars hade gått till mer omfattande förberedelser som rivning. På så sätt kan microcement som materialval i badrumsrenovering bidra till att minska den totala kostnaden för renoveringen. 

Innan man kan lägga microcement på befintliga ytor i våtutrymmen är det, som alltid, en förutsättning att en godkänd fuktspärr finns. I övrigt sätter bara fantasin gränserna för hur du kan förändra och fräscha upp badrummet med vårt omtyckta material microcement. Är du nyfiken på hur du kan förvandla väggen, bänkskivan eller golvet med microcement? Vi på Hantverkshuset hjälper er gärna och tar uppdrag för renovering med microcement i Stockholm med omnejd.

Tidlösa och sömlösa ytor med microcement

En annan fördel med microcement är att det kan användas för att skapa en sömlös yta. Detta innebär att du kan applicera materialet utan fogar eller skarvar, vilket ger en enhetlig, snygg och tidlös marmorliknande look. Du kan enkelt skapa känslan av exklusiv betong eller marmor genom att klä in bordet eller andra möblemang. Den vackra finishen gör sig perfekt på exempelvis köksön eller platsbyggda hyllor i det stilsäkra hemmet.

Skötselråd för golv av microcement

Den behandlade ytan står emot vatten och vardagligt slitage, men som med alla golv håller det sig finare en längre tid om man är varsam och vårdar det. Hållbarheten på golv behandlade med microcement är god men beror som alltid på hur ägaren hanterar ytorna. Det är enkelt att underhålla och ska dammsugas samt torkas av med vatten och miljövänligt rengöringsmedel. Fördelen med microcement som golvmaterial är att du alltid kan lägga några nya, tunna lager med lack, alternativt lägga två nya lager med microcement. Du får då en ny och fräsch yta utan att behöva riva upp eller byta ut golvet, på samma sätt som med ett trägolv som får nytt liv genom att slipas och lackas om. Genuint, vackert och hållbart!

Varaktig & Hållbar

Tecnocemento står emot tidens prövning, ger en hållbar yta som behåller sin skönhet år efter år.

Estetik & Designfrihet

Med över 35 pigment att välja mellan, ger Tecnocemento dig friheten att verkligen personifiera ditt utrymme.

Lätt att Underhålla

Tecnocemento kräver minimalt med underhåll. Dess släta yta är lätt att rengöra och bevarar sin lyster med enkel vård.

Anlita oss för renoveringsuppdrag med microcement i Stockholm & Uppsala

Fördelarna med microcement är många och likaså möjligheterna att skapa unika och snygga detaljer – oavsett om det rör sig om ett enskilt rum i huset eller lägenheten, eller om ni förvaltar fastigheter för företag och hotell där många ytor ska fräschas upp. Vill ni ha ett kostnadseffektivt alternativ för hotellrenovering där badrummet är i fokus? Då är microcement det perfekta valet som kräver minimalt med förberedelser och ger ett riktigt snyggt och modernt resultat till ett betydligt bättre pris än den traditionella badrumsrenoveringen.

Vi åtar oss uppdrag i hela Stockholm och Uppsala, varmt välkommen att kontakta oss för offert!

Ska ni renovera fler områden? Våra duktiga hantverkare har kompetens och erfarenhet från många områden. Vi på Hantverkshuset hjälper er gärna med era byggnadsprojekt och tar fram en skräddarsydd lösning som passar era behov. Hos oss får ni professionell hjälp med allt på samma ställe – tryggt och smidigt. Utöver arbeten med microcement erbjuder vi på Hantverkshuset även:

  • badrumsrenovering
  • köksrenovering
  • finsnickeri och platsbyggda möbler
  • måleritjänster
  • totalentreprenad